onsdag 12 november 2014

Hur får man respekt? Genom att ta den eller genom att förtjäna den?

Respekt är att vara lyhörd, känna för andra, ha empati för andra och framför allt förstå andras skillnader tänker/åsikter och deras stora olikheter och respektera det. Men frågan är ; hur kan man få respekt? Får man den genom att ta den eller genom att förtjäna den? Om man respekterar andra måste man vara respekterad också?. 

Man måste visa respekt mot andra för att själv förtjäna att bli respekterad. Den kan man inte ta eller få utan förtjänar!. Om du vill vara respekterad du måste först respektera andra också!. Respekt är när människor runt omkring behandlar dig rättvist och respekterar dig för att du förtjänar det. Det kan man aldrig uppnå genom våld, då misstar man respekt mot rädsla.

Respekt är inte en sak du tar. Exempelvis; du kan inte säga till någon du måste respektera mig, om du inte ger mig respekt då slår jag dig!!. Tror du att du ska respektera sen från den personen? Att den person ska respektera dig bra?!. Jag tror inte. 

Respekt kan inte behandla mellan barn/vuxna/ äldre eller mellan en pojke till pojke och en flicka till annan flicka bara!. Utan mellan alla, barn till äldre eller äldre till barn. Äldre till vuxen ock vuxen till äldre, kvinna till man och man till kvinna. Respekt förtjänar människa vare sig arab eller amerikansk, muslim, kristen eller utan religion.  
   
 Det finns ingen som vill inte bli respekterad, men det finns människor som ge respekt utan att vänta andra respektera dem tillbaka och de personer är bästa, tycker jag. För att den andra person kanske vet inte din sanna känslor och tänker att du vill bara bli älskad från människor. Du kan missförstås från andra men det spelar ingen roll för att det är bara du och dem som älskar och respekterar dig vet vad är din mål och det sann sidanSann respekt för mig är att man ger mer än man förväntas få tillbaka.Sann respekt får man inte utan det förtjänar man.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar