tisdag 4 november 2014

Är grammatikundervisning så viktig när man lär sig ett nytt språk ?

När man flyttar från sitt land till ett annat land behöver man lära sig det nya språket. Vi som är invandrare och har flyttat till ett annat land som Sverige behöver att lära sig svenska. Men frågan är; behöver vi grammatikundervisning för att lära sig språket?. Blir det lättare och snabbare för oss att kunna språkets grammatik?.

Grammatikundervisning behöver vi för att kunna prata och skriva korrekt.Det kan göra det lättare för oss att förstå språket. Man lär sig också att kunna bygga olika meningar på egen hand eftersom man har förstått hur och varför det är så !.


Men å andra sidan bor vi inte att kunna grammatik för att tala eller hänga med andra i samhället eftersom vi kan ju lära sig språket genom att tala/skriva/läsa eller lyssna på nyhet och titta på TV så mycket. Man kan ändå lära sig språket på jobbet eller vara umgås med vänner. 


Nu är vi elever så grammatikundervisning är jätte viktig för oss för att kunna förklara textbyggnad eller diskutera meningsbyggnad. Men efter skolan kanske det är inte så viktig för oss!. I såna fall är det viktig eller inte för oss att kunna grammatik beror på  våras framtid jobb. Exempelvis; om vi ville bli en lärare eller läkare då kan det vara viktig!. Vi kanske ska inte behöva att kunna grammatik i våras framtid liv men ändå är det jätte bra att veta/kunna det!. 


Thwe Thwe Oo, Alexey, Fatima

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar