måndag 15 december 2014

En ny omslagsbild till boken som heter;"Jag är Zlatan Ibrahimovic "



Som ni alla ser, den här är ju bilden som jag har valt till Zlatans ny omslagen. Det var inte lätt att välja den bästa bilden eftersom det fanns jätte många fina och fantastiska bilder till Zlatan. .Men till slut valde jag den eftersom jag tyckte den passar mest. Bilden hittade jag från den här länken  genom Google

måndag 8 december 2014

Förbjud prostitution i Europa !

Att tillåta prostitution i Europas betyder att tillåta korruption hända och sprida i samhället, tycker jag. I dag finns många som köper och säljer sex i många länder och det är fel eftersom Kvinnan är offer (brottsoffer) och det instrument som används i denna process mest.  Det skulle leda till ett stort problem i samhället för att kvinnorna inte borde köpas eller säljas! De är inte ett material eller leksak för men för att bara leka med man på vilken sätt han vill! 

För det första prostitution förvandlar kvinnor till sexobjekt. Det är hemskt och dåligt att den kvinna som köps av en man blir mannens privata egendom så långa kontraktet varar, precis som varan han köpte i butiken. Hon blir tyvärr en leksak for honom som han kan leka med på vilket sätt han vill.

För det andra kan det leda till hälsoproblem i samhället där skulle vara köparen eller den som köpas sjuk med en allvarlig sjukdom exempelvis Aids! Vilket kan leda till att sjukdomen sprids snabbt mellan medborgarna utan kunskap (kontroll) eller förmåga att stoppa om vi tillåter prostitution.

Dessutom är barn den största offret genom hela denna process eftersom barnet kommer att påverkas och lider mer när de att har född av en förbjuden relation och orättvist och att deras mamma hade sålt sin kropp bara för pengar!. 

Tänk på det !. Är detta ett samhälle som vi vill leva i? Är kvinnan och barn betyder ingen ting för oss? Vill du att dina barn ska växa upp i ett samhälle med sådana värderinger? Är det ok för dig och accepterar att din mamma, syster, eller dotter sälja hennes kropp eller någon köpa henne! Därför kan prostitution aldrig vara tillåter!

torsdag 4 december 2014

köp (alltid/aldrig) ekologisk mat

Ni kanske tycker att det är dyrt att handla ekologiskt. Ni kanske tycker att vi inte kan vara säkra på vad vi köper eller äter. Men ekologisk mat är noggrant kontrollerad! Så jag kan garantera er att det är den här maten, ekomaten, och inget annat som du vill ge dina barn. För det första borde våra barn tycka mycket om djur, att de är fina och gulliga och värda att leva ett gott liv. Ska du då mata dem med döda djur som plågats?. 

För det första borde våra barn tycka mycket om djur, att de är fina och gulliga och värda att leva ett gott liv. Ska du då mata dem med döda djur som plågats??. Egentligen är det rätt enkelt: KRAV-märkta djur lever ett gott liv!

För det andra kan detta gör att köttet smakar godare. Stressade djur som mår dåligt ger ett sämre kött. Men det allra bästa är att det går hand i hand med att djuren får leva ett bra liv. Bara den vetskapen sätter ju krydda på det mesta. Och du kan med gott samvete servera detta kött till dina barn.


Dessutom kraven på god djuromsorg är högre för KRAV än för djur i konventionell och EU-ekologisk djurhållning.

Min egen åsikt ; 

Jag håller med att ekologisk mat är dyrare ja, men ändå det är inte dålig för hälsa utan kanske mer bättre än den vanliga mat som kan vara förgiftad ibland eftersom man kontrollera inte utan många säljer det billigare för att känna pengar och sälja mest bara. På andra sida är det svårt för alla att köpa ekologisk mat för deras ekonomi hjälper inte så det finns ingen möjlighet för dem att köpa ekologisk även om dem vet att eko mat ganska bra för deras hälsa och smakar godare!. Men tänk bara om alla ska köpa ekologiska mat då kanske blir det billigare i framtiden också!. Så kanske kan vi inte köpa alltid ekologiska mat och att aldrig köpa kan betyda att vi missar några speciellt vitaminer som inte kan finnas i andra vanliga mat !. Det därför kanske det är bättre att säga köp ibland ekologisk mat om du kan !.