söndag 28 september 2014

Zlatans barndom

I torsdags hade vi en diskussion om Zlatan, men det var utan Stina i den här gången. Vi fortsatte med kapitalet två och det handlade mest om Zlatans barndom.

Vi gick igenom om Zlatans barndom och vilka personer som fanns i hans liv, hans familj . Vi pratade också om vad han tyckte när han var ett barn, hur han växte upp och hur typ av student han var på skolan. Zlatan fick inte vård när han var lite, Ingen ge han sin intresse för att fråga honom hur mår han eller undrade om han hade några problem. Ingen tröstade honom när han föll från ett tak på en dag i dagis! Ingen i hans familj såg " Stackars Zlatan" utan han fick en örfil och förmaning!!! Det var hemskt och synt tyckte jag.

Vi visste att Zlatan hade ett ganska svårt liv och sin familj brukade bråka mer än en vanlig familj gör!. Jag berättade om hur Zlatans liv var lite lika som mitt liv. Jag har flyttat så mycket med min familj när jag var ett barn till många stader, och jag borde bytta min skol och mina vänner  som han varje gång vi flyttar. Men vi aldrig har bråkat så mycket i min familj som hans familjemedlemmar har gjort ! 

Framför alla utmaningar i Zlatans liv med spridda familjemedlemmar kunde han vara stark och förlita på sig själv. Vi kommer att veta mer om honom.
 

torsdag 18 september 2014

Zlatan var inte längre Zlatan !

I dag hade jag min första diskussionen om Jag är Zlatan Ibrahimovics bok tillsammans med Stina och mina klasskamrater, Sarah,Najib,Tracy och Alexi medan dem andra hade en egen diskussion om All ins boken före oss.

Vi pratade om Zlatans konflikt med tränare och varför valde han att prata om det som en första kapital till boken ! Sarah frågade om vad tankar Pep Guardiola om? Varför Zlatan var bad boy (en dålig pojke) ? Hon var jätte nyfiken om detta som vi alla var också . 
  Tracy sade att han kanske ville vissa sin första känslor till Barcelonas team och tränare, och där att han fick mobbad från Guardiola och Messi . Hon sa också att många människor vet inte eller känner inte igen spelarnas, om de inte har spelad bra. Att de är ju en människa som oss går igenom svåra stunder och situationer som påverkar dem ibland genom matchen när dem spelar.

Jag ställde frågor om vad är det för fel har Zlatan gjorde? Varför kom Guardiola fram till honom med en besvär åsikt och sa " Här i Barca har vi fotterna på jorden" ? Vad menade han med det ?!.
  Jag tyckte där journalister är duktiga på att skriva den dåliga sidan av en kändis, trots att detta inte är ju sant ibland. Jag pratade också om Zlatans skadad och när han fick ont i vaden på matchen mot Arsenal, att Guardiola var iskall som Zlatan tyckte. Zlatan var borta från teamen i tre veckor men Guardiola sa ingen ting till honom, inte ens; god morgon eller hur mår du!, och även undevk sin blick ! Då började fullkomliga surra i Zlatans huvudet . 

Det bästa sättet att straffa någon eller för att göra en person ser sina misstag är ju att ignorera honom/henne så att han/hon själv tänka på; vad han gjorde för fel!, i stället för att förberåra den här personer tyckte jag. 
 Det är ett bra sätt att lugna ner personen och låta honom/henne noga studera sina handlingar och sina ord om den personen är typ av dem som blev arga snabbare , och så var det så mellan Zlatan och Guardiola.  Det var det som gjorde Zlatan känna sig att han var inte längre Zlatan, inte den gamla Ibra. 


måndag 15 september 2014

Val av bok

Jag kommer att välja en biografi som heter ; Jag är Zlatan Ibrahimovic eftersom jag intresserar av fotboll. Boken ska vara spännande att läsa tycker jag, det ska vara kul och intressant också att veta mer om en av dem mesta kändis och bästa fotballspelare Zlatan.

tisdag 2 september 2014

Tusen gånger starkare

I går såg vi en rolig film . Den handlade om några elever i klassen och hur dem kände sig med varandra och lärare . Den var en jätte intressant film tyckte jag och har visat mest situationen mellan killar och tjejer i många skolor .
  • Hur ser klassläraren Olles relation till klassen ut ? Han ser ut som han vill inte titta på tjejerna , han är med killarna så mycket . Han har en bra relation med dem men inte med tjejerna .
  • Till tjejerna ? Olle ger ingen chans till tjejerna för att visa vad dem kan eller säga vad dem tänker utan han stoppar dem hela tiden . 
  • Till killarna ? Olle låter killarna göra vad som dem helst och stoppar inte dem innan när han vet att dem gör fel. När Olle ställer frågor han väljer killarna för att svara på det utan tjejerna stanna vara tyst .