torsdag 3 april 2014

Sammanfattning av kapitlet 32

Tillbakablick: Sonja sa där ” Alla människor vill bara leva ett vanligt liv, värdighet är bara olika saker för olika människor”. Hon sa också för män som Ove och Rune var väldigheten kort. De alltid hade fått klara sig själva när de växte upp. De både män fångade i fel tid, tyckte Sonja.

Ove försökte ta livet av sig igen med ett gevär. Han klätt på sig kostym till självmord. Men han gissade den kan bli fasligt mycket blod på kostym. Han klä av sig kostym och viker dem. Han skrev ett brev till Parvaneh och förklarade att begrava honom i kostym bredvid Sonja.

Adrian och Mirsad knallade upp till Oves hus några sekunder senare. Ove öppnade dörren och kollat på dem. Adrian förklarade att Mirsads pappa slängde ut honom hemma därför pappan hatar homosexuella.

Mirsad har ingen släkt i stan och han tänkte han kan stanna med Ove.nästa dag Ove vaknat med inte bara en katt utan även med en homosexuell !. 

Leila och Fatima

tisdag 1 april 2014

Sammanfattning av kapitlet 27

En man som heter Ove och en övningkörning

Tillbakablick: Ove och Rune tävlade att köpa bilar. Ove köpte en ny modell av Saab och Rune en ny Volvo. Årtiondet följde de att köpa nya bilar. Till sist köpte Rune en BMW. När Ove hörde det, blev han arg på Rune. Då blev de osams för 40 år.

Ove och Parvaneh började övningkörningen. Den gick inte så bra. Prvaneh ville ta körkort för automatväxel, men Ove ville att hon ska ta ett riktig körkort. Han tror att en bil med automatväxel är inte en riktig bil.

Under körningen var Parvaneh mycket stressad. Ove pratade med henne att hon kan lära sig att köra. Han vissade Parvaneh gas , broms och koppling. 
  Till slut på eftermiddagen kunde Parvaneh att köra bil.

Leila, Tulay, Abel, Fatima