torsdag 30 januari 2014

Svenska Hem

Jag har sett första delen av Fröken Frimans Krig  tillsammans med mina klasskamrater . Den är ju en lång och dramatisk serie , och den sanna historia biskriver hur svenska kvinnor har varit förut . Under den där tiden kvinnorna hade inte egna pengar eller att bestämma över allt, och männen var deras förmynade . De brukade bara ha ett normalt liv , t,ex att gifta sig , vara hemma och ta hand om barnen just som vi såg i Lotties liv . 


Scenen som jag valde är efter Dagmar  såg ett av de fattigas liv , Gunnar som kämpar själv för att hjälpa sin äldre sjuk bror . Hon visste inte Gunnars bror sjukdom och hans behöver för nyttig mat utan hon hämtade en läkare till honom .Sen när Dagmar handlade mat och såg den dåliga situationen av marknader . Barnen dog av diarre och tuberkulos som smittad från dålig mat som matförsäljare själiar det till kunderna .


Då palnerade hon för att fixa problemat med en grupp av kvinnor , i andra sidan ska dem vissa till alla där kvinnorna här samma rätt som män i sämhället .Tillsammans ska de öppna en matbutik med kvalitetsråvaror , bara för kvinnor och de hettade det Svenska Hem.


Jag vill tillägga där det finns inga skillnader mellan män och kvinnor ,de har samma rättigheter och skyldigheter i samhället . Om de samarbetar , respekterar och förstår varandra ska de bygga en trygghet och säkerhet palts för att bytta och utveckla hela världen bättre och bättre :) .



fredag 24 januari 2014

En bild


Förväntningar på kursen

Hej !

Idag på kurser lärde jag hur man kan blogga sig och det gikt bra med mig . Lärarna förklarar so mögligt där alla förstår och ger chanser  för alla prova själv göra vad som tycker i egen blogg .
Jag hoppas att jag ska lära mig mer och mer med tid i den här kursen .